T: 00351-916283680

Eten en drinken Algarve

De lokale keuken van de Algarve kenmerkt zich door de geur van verse kruiden geplukt in de heuvels. Een populair gerecht in de herfstmaanden is wild konijn in wijn.

Verder zijn kip gebakken met knoflook (eventueel pittig gemaakt met piri piri), kikkererwten met eieren, stoofpotjes van lamsvlees en vele soorten sobremesas (zoetigheden vooral gemaakt van johannesbrood, amandelen en vijgen) allemaal een vertrouwd gezicht op de eettafels.

Uiteraard is verse vis ook overal te verkrijgen, gegrild of verwerkt in diverse gerechten. Populair is de stokvis waarvoor wel meer dan 350 recepten bestaan.

Verder is als afsluiter van de maaltijd een kruidenlikeur van de zogenaamde medronho, die in de heuvels groeit, een aanrader.

Wanneer u buiten de deur wilt eten, dan kunnen wij u goede lokale restaurants aanbevelen. São Brás de Alportel heeft diverse goede restaurants.

Copyright 2017 Casal Da Eira | Admin