T: 00351-916283680

Algarve bezienswaardigheden

Hier de belangrijkste Algarve bezienswaardigheden. Deze zijn allen vanuit onze B&B Algarve met de auto bereikbaar tussen de 15 tot 90 minuten:

Parque Natural da Ria Formosa, een grote lagune voor de kust van de oostelijke Algarve met moerassen, zoutpannen en onaangeroerde eilandjes. In 1987 werd het gebied uitgeroepen tot natuurpark en het behoort het tot 1 van de 7 natuurlijke wonderen van Portugal. Het beslaat een oppervlakte van ruim 18.000 ha. Het natuurgebied is beschermd tegen de zee door 5 barrière-eilanden en 2 schiereilanden. Dit ontzagwekkende gebied strekt zich uit langs de kust van de Algarve door de gemeenten Loulé, Faro, Olhão, Tavira en Vila Real de Santo António. Een waar paradijs voor vogelaars! In het gebied kunt u uiteraard de stranden bezoeken maar ook wandelen of fietsen.

Tavira ligt aan de monding van de rivier de Ségua omringd door de restanten van de stadswal gebouwd door Koning Dinis. Een aardbeving in 1755 vernietigde bijna het hele stadje. Tavira was een belangrijk centrum voor de tonijnvisserij. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in kerken is hier volop te genieten. Tavira kent er maar liefst 37! Naar onze mening is Tavira de meest bruisende en mooiste stad van de oostelijk Algarve.

Faro met zijn mooie haven, oude centrum vol terrasjes, middeleeuwse wijken, parken en boulevards is een leukere stad dan menigeen denkt. Hier vindt u ook het Museu Arqueológico, een van de mooiste musea van de Algarve, gevestigd in een voormalig klooster.

Vila Real de Santo António werd in de 17de eeuw verwoest door een vloedgolf. De markies van Pombal herbouwde het stadje aan de hand van een uniek rasterpatroon opnieuw op. Het centrale plein van Vila Real de Santo António is omringd met sinaasappelbomen, winkeltjes en restaurants. Vlakbij is een museum “Museu de Manuel Cabanas” over de lokale kunstenaar die bekend staat als grootste houtgraveur van Portugal.

Castro Marim is een historisch grensstadje aan de monding van de rivier Guadiana. Het heeft een fort uit de 13de-eeuw en twee kastelen. Vanaf daar is er een prachtig uitzicht!

Estói is een rustig dorpje dat bekend staat om zijn paleis. Deze is sinds een aantal jaren in gebruik als Pousada hotel, maar de mooie tuinen zijn nog wel te bezoeken. De trappen leiden naar het lagere deel van de tuin waar een grot is die betegeld is met mozaïeken. Milreu is dichtbij en daar vindt u archeologische vondsten uit de Romeinse stad Ossonoba.

Algarve bezienswaardigheden

Loulé

Loulé is een leuk en gezellig en mooi plaatsje dat op zaterdag een grote waren-, groente- en fruitmarkt heeft.

Alte mag u zeker niet overslaan tijdens een rondrit langs de Algarve bezienswaardigheden. Het is een rustiek pittoresk wit dorpje in de heuvels.

Silves is de historische Moorse hoofdstad van de Algarve met een kathedraal en een kasteel. Het “Castelo dos Mouros” staat bovenop een bergtop vanwaar u een prachtig uitzicht op de omgeving hebt. Het is een pittoresk, middeleeuws stadje met keienstraatjes. ‘s Avonds is het stadje sprookjesachtig verlicht.

Het drukke, toeristische Albufeira heeft alle voorzieningen die een toerist zich kan wensen. Wie niet van hotels, veel mensen, bars en restaurants houdt, beperkt zich tot de prachtige omliggende stranden, want die zijn zeker de moeite waard!

Portimão kenmerkt zich door de mix van 19e en 20e eeuwse gebouwen. Aan de  boulevard vindt u een bruisend nachtleven met veel bars en clubs. Er zijn vanaf de haven verschillende excursies te maken zoals naar de grotten, dolfijnen spotten en vistochten. Verder is de stad Portimão zeer bekend bij zeilers. Er worden met enige regelmaat grote en prestigieuze zeilevenementen gehouden zoals het “World Match Racing Tour”,

De Igreja in São Lourenço bij Almancil heeft prachtige azulejos-panelen en een schitterend versierde koepel die sommigen, op Rome na, de fraaiste van Europa vinden.

De begroeide vulkaanketen Serra de Monchique met zijn valleien vol kurkeiken en wilde bloemen leent zich voor mooie wandel- en fietstochten. Er zijn prachtige vergezichten richting de Atlantische oceaan vanaf de toppen Fóia (902 m) en Picota (773 m). In de prachtige vallei van het Serra de Monchique gebergte treft u bronwater van ongeveer 33 C˚ bij de thermen van Caldas de Monchique. De omgeving is zeer vruchtbaar, wat te zien is aan de bananen-, sinaasappel- en olijfbomen. Het plaatsje Monchique zelf is nog zeer traditioneel.

Lagos is een levendige stad met een mooi geplaveid historisch centrum, goede restaurants en een, zeker voor de jeugd, uitdagend uitgaansleven. Rondom de oude wijken Santa Maria en São Sebastião zijn muren van de oude stad te vinden. Verschillende forten en kastelen zijn te bezichtigen. Met name het fort aan de haven is een bezoekje waard. Bij de Ponte da Piedade, bij de vuurtoren van Lagos, kunt u afdalen naar de zee en de rotsen via een lange trap die een prachtig uitzicht biedt op de oceaan. Dit is ook een van de mooiste natuurlijke Algarve bezienswaardigheden. Het is mogelijk hier een prachtige boottour te maken langs de indrukwekkende rotsen en grotten.

Cabo de São Vicente is één van de meest spectaculaire Algarve bezienswaardigheden vanwege de kliffen, het ruige landschap, de vuurtoren en de prachtige zonsondergangen. Mooi romantisch plekje om van de zonsondergang te genieten op dit meest zuidwestelijke punt van Europa.

Sagres heeft mooie stranden en goede surfmogelijkheden. Het kleine havenstadje wekt het gevoel aan het einde van de wereld te liggen en dat maakt de sfeer heel bijzonder. Rondom Sagres kunt u prachtig wandelen en vindt u onder meer monumentale menhirs uit 3000 v. Chr.

Rond Vila do Bispo zijn veel prehistorische Algarve bezienswaardigheden. Het landschap ligt bezaaid met megalieten en mysterieuze menhirs.

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin

%d bloggers liken dit: