T: 00351-916283680

Festivals en markten Algarve

Markten Algarve

Markten Algarve

In São Brás de Alportel en de stadjes in de omgeving is er op de zaterdagochtend, markt waar lokale producten als vlees, vis, groenten, kruiden en fruit te koop zijn. Loulé (10 minuten per auto) is een echte aanrader. De markt vind plaats in een oude, prachtig gerenoveerde, hal maar je vind er ook rondom heen vele kraampjes en zelfs kunstnijverheid.

Tevens zijn er wekelijkse zogenaamde zigeunermarkten, iedere week in een ander stadje, waar veel textiel, gereedschap, sieraden, tassen, horloges, souvenirs, pluimvee e.d. worden verkocht. Ook vind je hier de barbecues met verse gebraden kip (frango piri piri!), die ter plekke aan een plastic tafeltje, kan worden opgegeten.

Ook zijn er wekelijks vlooien markten Algarve, waar je allerlei snuisterijen, 2de handskleding maar ook soms mooie antieke spullen kan vinden.

Hieronder een overzicht van een aantal zigeuner- en vlooien markten Algarve die in de buurt van onze B&B plaatsvinden:

Zigeuner markten Algarve

Tavira
3e zaterdag van de maand
Vila Nova de Cacela
3de zondag van de maand
Moncarapacho
1e zondag van de maand
Santa Catarina
4e zondag van de maand
Fuseta
1e donderdag van de maand
Olhão
4e zondag van de maand
Estoi
2e zondag van de maand
Loulé
elke zaterdag

Vlooien markten Algarve

Tavira
1ste zaterdag van de maand
São Brás
3de zondag van de maand
Almancil
2de zondag van de maand
Quelfes
4e zondag van de maand
Olhão
4e zondag van de maand
Fuseta
1e zondag van de maand

Festivals en evenementen Algarve

In de omgeving van São Brás de Alportel worden regelmatig evenementen of festivals georganiseerd.

Een van de grote feesten is het carnaval in februari. In iedere stad en dorp in de Algarve vinden dan (op Braziliaanse wijze) carnavalsfeesten plaats. Praalwagens, live muziek en een feestelijk uitgedoste dansende stoet trekken aan u voorbij.

Met Pasen mag u zeker niet het Paasfeest in São Brás de Alportel missen. Het ‘Festa das Tochas Floridas’ is één van de bekendste en oudste paastradities in de Algarve. De volledige stad is dan versierd met een kilometerslang bloementapijt die ‘s ochtends vroeg door de vrouwen in mozaik patronen worden gelegd. Daarna volgt een processie, waarbij de mannen door de bloemenstraten lopen en allen hetzelfde lied scanderen. Deze processie staat bekend als één van de mooiste en authentiekste paasprocessies in de Algarve.

Verder is in juni het muziek Festival Med in Loulé een aanrader. Deze vindt plaats in juni. Diverse grote bands uit Zuid Europa maken hier hun opwachting, verder is er straattheater en een nachtmarkt.

Niet te missen is de Feira da Serra in São Brás de Alportel eind juli. Dit is een grote jaarmarkt met niet alleen allerlei kunstnijverheid, lokale producten, een modeshow, een muzikaal optreden van een landelijk artiest maar ook het lokale vee wordt er tentoongesteld alsmede is er een paardenshow. Verder is er een groot plein gemaakt met terrassen waar van de gastronomie van de bergen (Serra) kan worden genoten!

In augustus en september vinden er diverse feesten plaats zoals het Festival do Marisco in Olhão, een gastronomische week in Tavira, de Middeleeuwse (Medieval) feesten in Silves en Cacela Velha, een folklororisch feest in Quarteira, een grote jaarmarkt met kermis in Faro etc etc.

Verder worden er in de Algarve vele sportieve evenementen als de jaarlijkse wielerronde van de Algarve (Volta ao Algarve), downhill (MTB) events, triathlons, hardloopwedstrijden en of motorrijders festivals (bijv. jaarlijks in Faro maar ook in São Brás de Alportel!) georganiseerd.

De Algarve heeft ook op cultureel gebied voor elk wat wils. Het zogenaamde 365 Algarve culturele programma kent honderden muziek-, theater- en dansvoorstellingen alsmede exposities, etc. Met twee prachtige theaters in Faro en Loulé, is er altijd wel wat te beleven. Raadpleeg het maandprogramma van 365 Algarve.

Kortom, teveel om hier allemaal te benoemen. Wij kunnen u nader informeren over wanneer wat waar plaatsvindt.

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin

%d bloggers liken dit: