T: 00351-916283680

Klimaat Algarve

Het klimaat in de Algarve is mild.

De winterse temperatuur ligt rond de 16 graden C overdag, maar voelt door de zon vaak warmer. Perfecte maanden om een meer actieve vakantie te ondernemen. Januari & februari zijn vaak wat frisser, maar weer bijzonder door de honderden amandelbomen die dan in bloei staan. Lees hier meer over in mijn blog over de Algarve en amandelbomen.

klimaat Algarve

Het voorjaar in de Algarve is erg mooi door de vele bloemen die in de weiden bloeien. Het achterland van de Algarve kleurt dan in een zee van groen, wit, geel, paars en rood (klaprozen!).

 

 

 

Het klimaat van de Algarve leent zich van juni t/m september uitstekend voor een strandvakantie. Gedurende die maanden valt er bijna geen neerslag en is het er warm (gemiddeld 23 tot 27 graden). Echter zelden te warm, door een zeebriesje. São Brás de Alportel, waar onze B&B Algarve is gelegen, ligt wat hoger. De zomeravonden zijn lekker zwoel maar doordat we in de heuvels liggen, nooit te heet om te slapen.

De herfst start rond oktober en laat wel eens een bui zien. De temperaturen zijn nog zeer aangenaam en het zeewater leent zich prima voor een duik!

Lees meer over het klimaat Algarve en actuele weer in de Algarve op: www.ipma.pt

Klimaat Algarve tabel

Klimaat Algarve - Tabel

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin

%d bloggers liken dit: