T: 00351-916283680

Stranden Algarve

De zee en stranden in de Algarve zijn zeer gevarieerd. Naar welke praia u het beste heen kunt gaan, hangt af van dat wat u zoekt. Een strand waar je goed kunt surfen of een rustige zee voor de kinderen, een rustig privéstrandje of een druk en levendig strand, duinen of pijnbomen in het achterland, een lang zandstrand of een met rotsen omgeven strand. Het is er allemaal en relatief dichtbij de uitvalsbasis São Bràs! De stranden in het oosten zijn relatief wat rustiger, die in het westen zijn vooral in de zomer zeer populair.

 

Stranden Algarve Zuid-Oost

Onderdeel van het prachtige natuurgebied Parque Natural Ria da Formosa zijn de volgende stranden Algarve:

Praia Verde met een kalme zee en schaduw van palmbomen is dit strand populair bij gezinnen met kinderen (tegen Spaanse grens aan, zuidkust Portugal).

Praia da Ilha de Tavira het strand op het eiland voor de kust waar u vanuit Tavira of Fuseta met een pontje naartoe kunt varen.

Praia do Barril vlakbij Pedras de El Rei, bereikt u via een pontonbruggetje die over de rivier ligt. Hier vertrekt een klein treintje naar het strand maar u kunt er ook naar toe wandelen. Op het strand liggen een aantal scheepsankers (barril) als een waar kunstwerk uitgestald. Er wacht u vervolgens een schijnbaar oneindig zandstrand.

Praia da Fuseta, goed voor kleine kinderen die kunnen spelen in het ‘binnenwater’. Ook mogelijk hier de boot te nemen en na 5 minuten staat u op het eiland voor de kust. Oneindig zandstrand.

De stranden op de eilanden van Armona, Culatra en Farol zijn bereikbaar met de reguliere veerdiensten vanaf Olhão. Ga met het pontje naar het eilandje Culatra en wandel naar Farol (vuurtoren). Daar pakt u vervolgens het pontje weer terug naar Olhão.

Praia da Ilha de Faro, het strand vlakbij de luchthaven Faro, bereikbaar per auto, fiets of lopend via een smalle brug. Fantastische authentieke sfeer. Leuk om tot aan de punt de te lopen over het strand en via de ‘waddenkant’ terug over een houten boardwalk.

Stranden Algarve Zuid-West

De stranden Algarve in het zuidwesten zijn relatief drukker dan die in het zuidoosten. Hier zijn prachtige rotsformaties en mooie zandstranden te vinden.

Praia de Dona Ana, bij Lagos, een van de meest gefotografeerde stranden van de Algarve dankzij de ‘gouden’ rotsformaties.

Meia Praia ook bij Lagos, een populair, druk zandstrand met vele watersport-mogelijkheden.

Praia da Rocha, bij Portimão, een van de beroemdste stranden vanwege het bruisende nachtleven aan de boulevard.

Praia da Marinha, twee stille stranden, weggestopt tussen torenhoge rotswanden waar je goed kunt snorkelen. Een aantal jaren geleden heeft dit strand de award “Golden Beach” gekregen. Zowel de kliffen als het heldere azuurblauwe water maken dit strand een onvergetelijk plaat(s)je. Ligt bij Lagoa.

Praia de Figueira, Salema. Een prachtige zandstrook, populair bij surfers en duikers.

Praia da Falésia, vlak voorbij Vilamoura. Hippe strandtenten en lang zandstrand met rode rotswand op de achtergrond.

Praia do Anção, even voorbij Faro, waar bekende personen komen om ‘gezien’ te worden. Leuke strandtenten waar vaak ‘s avonds muziek is.

Praia Olhos de Água, vlakbij Albufeira. Gelegen in een rotsbaai, betekent ‘ogen van water’. Deze opmerkelijke naam komt van de zoetwaterbronnen die hier aan de kust opborrelen. Bij eb komen deze bronnen vrij en vormen ze vreemde ronde plekken in het strand. Het water welt op midden op het strand. Deze ronde plekken lijken een beetje op ‘ogen van water’.

 

Stranden Algarve West

Aan de Costa de Vicentina is het wat rustiger. Het water kan hier aardig ruig zijn waardoor dit een machtig mooie plek is om te surfen.

Praia de Odeceixe, klein en mooi met goede mogelijkheden om te zwemmen en surfen (Odeceixe, westkust Portugal).

Praia Arrifana, een mooi zandstrand tegen hoge kliffen aan. Een van de mooiste plekken om te bodysurfen of bodyboarden (bij Arrifana, westkust Portugal).

Praia do Amado, een andere populaire en beroemde surfplek (ten zuiden van Carrapateira, westkust Portugal).

Praia da Bordeira, ook bekend als Praia Carrapateira, heeft een breed zandstrand achter duinen (ten noorden van Carrapateira, westkust Portugal).

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin

%d bloggers liken dit: