T: 00351-916283680

Alentejo: een trip langs vestingssteden

By Els on 5 januari 2017 in Blog NL
0
1

Tijdens onze sluiting afgelopen december hebben we genoten van een trip in eigen land. We hebben de Oostelijke Alentejo bezocht. Vlak tegen de Spaanse grens. Een streek met weidse vergezichten, vele kurkeiken, olijf- en wijngaarden, een fantastisch stuwmeer en vele, vele vestingssteden. Wie rust zoekt, vindt deze zeker in de Alentejo. Uitgestrekte graslanden met koeien en zwarte varkens wroetend naar eikels, geiten en schapen, je vindt het allemaal hier.

Wij bezochten allereerst het Alquevameer, een van de grootste stuwmeren van Europa. Aangezien je hier bijna geen bebouwing hebt, kan je genieten van een eindeloze sterrenhemel. We sliepen in een nabijgelegen dorpje, waar we een comfortabel huisje huurden. Ontbijt werd in een mand geleverd aan de deur. Erg leuk concept. De eigenaar knapt tezamen met lokale dorpsbewoners, vervallen huisjes in het dorp op om ze te verhuren aan toeristen.

Onze tocht in de Alentejo ging verder langs vestingssteden als Estremoz, waar we zelfs in het kasteel overnachtten. Daarna Monseraz, Borba, Villa Vicosa, Évaramonte, Elvas, Castello de Vide en eindigend in Marvão, ongeveer 350 km af van onze B&B Algarve. Erg indrukwekkend, het uitzicht bovenop de vesting. Het viel ons op hoe goed geconstrueerd de vestingen waren. We konden ons ook indenken hoe eenzaam de bewoners van deze stadjes zich moesten voelen, ver van alles en iedereen en bang voor vijandige aanvallen.

Een mooie trip, maar ook fijn weer thuis te zijn in onze B&B Algarve Casal da Eira. We genieten na met een goede fles wijn die we hebben meegenomen van de grootse wijngaard Herdade do Esperão.  En Keira, die was dolblij ons weer te zien!

Ps nog geen vakantieplannen 2017? Kijk eens op de sale van Transavia. Goedkope vluchten naar Faro voor een vakantie bij B&B Casal da Eira.

Bert en Els

januari 2017

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin