T: 00351-916283680

De zomer voorbij..

By Els on 18 september 2015 in Blog NL
0
0

Alhoewel het hier in de Algarve nog heerlijk zonnig en warm weer is, kan je merken aan de langere en frissere nachten dat de herfst in aantocht is. Ook de eerste regenbui, sinds mei, is inmiddels een feit. Maar ‘slecht weer’ duurt hier nooit zo lang, dezelfde middag alweer stralende blauwe lucht. Onze huidige gasten genieten ervan!

We kijken terug op een goed en mooi zomerseizoen in onze B&B Algarve. Het was een relatief hete zomer, met vele zeer zwoele avonden. Soms, met name tijdens het werken, verlangden we vurig naar een buitje en wolken! Maar een duik in het zwembad of een gin-tonic op ons terras, zorgden ook voor de welkome afkoeling.

We hebben afgelopen tijd weer vele gasten van allerlei nationaliteiten in onze B&B Algarve mogen verwelkomen. Mooie verhalen gedeeld en nieuwe vrienden en ervaringen rijker geworden.

Mooie herinneringen bewaren we o.a. aan een Portugese familie, met wie we vallende sterren hebben gekeken op het uitzichtpunt dichtbij. Of aan de Spaanse motor vriendenclub, die ons hele huis hadden afgehuurd en met Keira gingen ‘volleyballen’. Ook aan het jonge Italiaanse koppel dat op het punt stond te vertrekken, maar van wie de autosleutel zoek bleek te zijn. Na uren gezamenlijk met alle gasten zoeken, kon de conclusie niet anders zijn dan dat hij achter in de auto moest liggen. Maarr.., de auto was automatisch afgesloten! Gelukkig hadden we voor een nacht nog een kamer vrij en de volgende dag zijn ze door ons weggebracht naar het busstation in Faro en hebben een aantal dagen per openbaar vervoer zo hun reis vervolgd. Zij bleven er volkomen cool onder, ze maakten altijd wel wat mee op vakantie. Een vervangende autosleutel werd enige tijd later vanuit Lissabon opgestuurd zodat ze hun auto, die bij ons was achtegebleven, weer konden ophalen.

Grappig is ook wat gasten, na zeker te zijn dat ze alles hebben meegenomen uit de kamer, soms achterlaten. Zo waren we verbaasd over een zak met wasgoed wat midden in de kamer stond na vertrek. Of de la van het nachtkastje die vol lag met paspoorten, huissleutels en geld. Of de schoenen onder het bed. Gelukkig konden we in deze ‘zwaardere’ gevallen, de eigenaren met soms enige creativiteit, nog snel bereiken en konden ze rechtsomkeert maken. Een doos met achtergelaten brillen, schoenen, oortjes, oplaadstekkers, een bitje e.d. hebben we als B&B Algarve inmiddels ook.  De andere kant van dit verhaal is dat er zo ook wat kamer sleutels nog in Europa rondzwerven van onze bed and breakfast omdat deze zijn vergeten achter te laten!

Ondertussen hebben we ook allerlei nieuwe plannen gemaakt voor verbetering en onderhoud van onze B&B Algarve. We plannen deze aan het einde van dit jaar ten uitvoer te brengen. Daarover meer in ons volgende blog.

 

September 2015

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin