T: 00351-916283680

Erop uit naar Sevilla

By Els on 25 januari 2015 in Blog NL
0
0

Nu het laagseizoen is en het relatief rustig is in onze B&B Algarve,  hebben we zelf wat korte vakanties gepland in ons land en omgeving Algarve. Soms zal dit een eerste ontmoeting zijn, vaker een hernieuwde kennismaking zoals met bijvoorbeeld de stranden Algarve of de bezienswaardigheden Algarve. Ik zal jullie in de komende blogs meenemen op deze reis, allen als dag uitstapje vanuit onze B&B Algarve te bezoeken.

Onze eerste dagtocht hebben we gemaakt buiten de grenzen van Portugal, naar het dichtbijgelegen Sevilla, in Spanje dus…. In 2 uur vanuit onze B&B Algarve, sta je op het Plaza Nueva, een mooi centraal plein met standbeeld en authentiek gemeentehuis. Vanuit hier kun je lopen naar de Catedral y Giralda. Een fantastisch kerkelijk complex, compleet met klokkentoren (voormalig 12de eeuwse minaret) waar geen trap inzit maar je omhoog loopt door een hellende gang. Een hele klim, gemaakt oorspronkelijk voor de paarden. Het geeft je bovenop een fantastisch uitzicht over Sevilla. Voor de Catedral y Giralda staan ook allerlei koetsjes opgesteld die een rit maken langs alle bezienswaardigheden in Sevilla centrum. Aan de overkant van de Catedral y Giralda vind je ook de Real Alcázar, een oud koninklijk paleis met patio’s en adembenemende tuinen.

Dan verder lopen naar de de Torre del Ore en door naar de Plaza de España, een karakteristiek halve maanvormig plein omringd door overheidsgebouwen. Onderaan de gebouwen zijn fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld aan de hand van azulejo’s. Het geheel is omsloten door een gracht. Dit doet ons denken aan Venetië door de bruggetjes en kleine roeibootjes die erin liggen. Het plein is beroemd bij filmliefhebbers, o.a. Starwars II heeft het plein als filmset gebruikt.

Teruglopend naar de mondaine winkelstraten in het voetgangersgebied, waaronder Calles Sierpes, kan je nog even langs de Toreos Maestranza lopen, waar stierengevechten worden gehouden. Rust gerust even uit op een van de terrassen die je onderweg tegenkomt. Een café met pastel (zoetigheid) hebben ze te kust en te keur.

Voor ons was de ontdekking in Sevilla de wijk rondom de Alameda de Hércules. Minder toeristisch, en een meer oorspronkelijke Moorse sfeer. Bezoek zeker de markt in de Calle Féria, helemaal achteraan zijn allerlei verschillende tapas kraampjes. Van diverse soorten paella, vis-, vlees en groentehapjes tot aan zelfs sushi toe! Verwacht geen uitgebreid terras, maar gewoon lekker oppeuzelen met een glaasje wijn op de aanwezig gemeentelijke bankjes. Wij waren er op vrijdagmiddag, en het leek wel of heel Sevilla zich hier had verzameld voor een hapje en drankje!

Tot slot is het prima toeven aan de overkant van het kanaal dat Sevilla doorsnijdt, in de wijk Triana. Langs de oever vind je een grote hoeveelheid aan terrassen en uitgaansgelegenheden. Deze gaan overigens na 23.00 uur pas goed los!

Moe maar voldaan waren we ruim voor middernacht weer thuis in onze B&B Algarve.

Ook zin gekregen in de Algarve? Let dan ook even op onze last minute van februari, zie casaldaeira.nl/last minute

 

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin