T: 00351-916283680

Festivals in de Algarve

By Els on 26 juni 2014 in Blog NL
0
0

Zomertijd betekent festival tijd in de Algarve! Je kan geen dorpje hier binnenrijden of er is wel iets te doen. Het leuke is ook nog dat de grotere festivals niet ver zijn van onze B&B Casal da Eira!

Gisteravond is het Med Festival in Loulé gestart. Voor ons de eerste keer dat we deze bezochten. We waren blij verrast, de oude binnenstad was omgetoverd tot drink-, eet- en shopparadijs en uiteraard overal muziekpodia. Diverse rurale woninkjes blijken opeens super gezellige lounge gelegenheden of (eet)cafeetjes te zijn geworden. De pleinen staan vol met lange tafels waar je tapas kan eten, die je bij één van de vele stands daarom heen, kan kopen.

Het blijkt dat de Portugezen naast bier en sangria, ook erg houden van mojitos en caipirinhas. Dat komt goed, wij namelijk ook! Vele (voor de zuid europeanen) bekende bands (met Jazz, Fado, Dance, Reggae etc) treden de komende avonden en nachten op. Verder her en der straattheater.

Wij gaan zeker nog een avond heen en laten ons opnieuw verrassen door dit geluid-, kleur- en geurspektakel. Het Med Festival in Loulé duurt nog tot 28 juni a.s. Maar mocht je niet meer in de gelegenheid  zijn om een retourtje Faro –  B&B Casal da Eira vv te boeken, noteer Festival Med dan zeker in je agenda voor komend jaar!

Verder kijken wij uit naar o.a. de Arabian days in Faro, het Ferra da Serra in São Brás de Alportel,  het Medie festival in Silves en de Moorish Nights in Cacela Velha, allen grote meerdaagse thema-festivals.

Maar natuurlijk is er ook kleinschaliger  van alles te beleven. In deze periode is altijd veel live music in bars. Wij vinden het heerlijk om na het werken in onze B&B, op het eind van de zondagmiddag de zon in de zee te zien zakken aan Faro strand. Onderwijl zachtjes te swingen op de beat van de DJ die draait op het (dak)terras van een strandtent. Lekker genieten dus.

 

juni 2014

 

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin