T: 00351-916283680

Geen winterblues in de Algarve!

By Els on 16 januari 2015 in Blog NL
0
0

Als we denken aan de Algarve hoor ik een ieder denken aan de (na-) zomermaanden. Maar wist je dat juist de wintermaanden en het voorjaar fantastische maanden zijn voor een  verblijf in de Algarve? Geen massa toerisme en aangename temperaturen voor sightseeing en activiteiten maar ook voor strand tripjes.

Het prachtige Middellandse Zee klimaat van de Algarve betekent meer dan 300 dagen zon per jaar! Dit maakt de Algarve een geweldige optie voor een winterzon vakantie of zelfs een lang weekendje weg. Wist je dat de vluchttijd Nederland –  Faro slechts 2 uur en drie kwartier uur is? En het is hier nog een uurtje vroeger ook!

Er zijn nu tal van goedkope vluchten op Faro (let vooral op huidige sale aanbiedingen bij Transavia.com). Met onze B&B Algarve Casal da Eira last minute of laagseizoen tarieven hoeft een tripje naar de Algarve in deze periode niet duur te zijn!

We spreken hier natuurlijk uit eigen ervaring. Nu de klok rond is en we alle seizoenen hebben meegemaakt, vinden we de winter en lente hier in de Algarve meer dan geweldig! We verbazen er ons elke dag weer over. Al sinds begin december schijnt de zon en is de lucht wolkeloos blauw. De temperatuur is in het  algemeen tussen 16-18 ° C in de schaduw maar in de zon voelt het > 20 ° C! Na zonsondergang wordt het wel een stuk frisser (een enkele keer zelfs tot 4 ° of 5 ° C). Maar met ons open haardje aan, zitten we dan lekker met een boekje en glaasje wijn op de bank!

Prima weer voor lange wandelingen, fietstochten of een dag op het strand. Watersporters zijn er talrijk op het water, en zelfs een enkele maal treffen we mensen badend in het water aan. Wij hebben de zonnebrand zelfs weer tevoorschijn gehaald! De wilde bloemen beginnen nu al te bloeien en doen geloven dat de lente is gekomen en dat is ook hoe het voelt! Het enige wat doet herinneren aan de winter is de geur van kastanjes die worden geroosterd op kraampjes langs de weg of de lokale bevolking die met mutsen op of sjaals en handschoenen aan lopen!

De winterblues? We zeggen nu volmondig: nergens last van!

Overigens komen er weer leuke festiviteiten aan. Allereerst zondag 18 januari de Festa das Chouricas in Querenca, een dorpje vlakbij onze B&B Algarve. Worstjes staan centraal, en ook kunstnijverheid, vuurwerk en een processie.

Verder van 14 tot en met 17 februari is er Carnaval in de Algarve. In het stadje Loulé, vlakbij onze B&B Algarve, wordt dit groots gevierd in Braziliaanse stijl, maar ook vele steden en dorpen verderop in de Algarve hebben hun eigen zeer kleurrijke feesten.

Voor de wielerliefhebbers: van 18 tot en met 22 februari is er de 41ste Volta Ao Algarve em Bicicleta, de belangrijkste wielercours van de Algarve, met deelname van diverse wereld tourteams. Michal Kwiatkowski, de winnaar van vorig jaar, doet ook weer mee. De route loopt langs São Brás de Alportel en onze B&B Algarve Casal da Eira!

See you!

Bert en Els

januari 2015

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin