T: 00351-916283680

Klimaat in de Algarve verandert?

By Els on 28 januari 2016 in Blog NL
0
2

Eén van de redenen om ons hier te vestigen in onze B&B Algarve, was de zon, blauwe luchten en het milde klimaat in de Algarve. Geen winters meer voor ons met ijzel op de weg of ijs in de sloten. Maar wel met ‘sneeuw’! ‘Ha’, denk je waarschijnlijk, ‘hoe kan dat nou met temperaturen van meer dan 15 graden C’. Het is de wit/roze kleur van bloesem van de amandelbomen die doet denken aan een sneeuwlandschap! In januari/februari staan hier honderden amandelbomen in de bloei. Als de wind er vat op krijgt vliegt de bloesem in het rond. En dan zeggen we hier in de Algarve: ‘het sneeuwt’.

Er is een mooi verhaal over hoe de bloesem de bijnaam sneeuw (‘neve’) heeft gekregen.

Een Noorse prinses trouwde met een Moorse koning en gingen wonen in de Algarve (onderdeel van het Moorse rijk destijds). Alhoewel de prinses onder de indruk was van het prachtige landschap,  kreeg zij toch heimwee naar Noorwegen. Zij miste vooral …… de sneeuw. De prinses huilde hierdoor veel. De koning kon het verdriet van zijn geliefde niet aanzien en wilde graag haar wens in vervulling laten gaan. Maar hoe? Om na te denken ging hij op reis. Hij liep op een dag te mijmeren door de amandelboomgaard van een vriend. Hij keek omhoog en …. Eureka! Hij wist plots wat hij moest doen! Terug in de Algarve instrueerde hij zijn Hof om honderden amandelbomen te planten door heel de streek en in de paleistuinen. De prinses leed inmiddels een teruggetrokken leven in haar paleiskamer. Tot op een dag de prins naar binnen stormde, de prinses uit bed trok en meenam naar het raam. Wat de prinses daar zag deed haar hart weer opbloeien. Alle amandelbomen stonden in bloei waardoor de omgeving helemaal wit kleurde. Net alsof het pas had gesneeuwd. En de prinses en koning leefden nog lang en gelukkig….

Een mooie verhaal, waar of niet? Het is inderdaad een prachtig gezicht al die bloeiende bomen. Dit jaar een vroege bloei, alles is nu al wit gekleurd door de bloesem.

Een mooie tijd om hier te zijn in onze B&B Algarve nu de natuur weer ontwaakt. Het milde klimaat van de Algarve maakt dat er ook in de winter prettige temperaturen zijn en een prachtige groene natuur met veel bloemen. Voor de meer actieve reiziger een perfecte tijd om te gaan fietsen en wandelen. Kijk eens naar onze specials www.casaldaeira.nl/specials/ voor informatie over de mogelijkheden of mail ons.

 

januari 2016

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin