T: 00351-916283680

Nieuw: wandelweek Oost-Algarve in 2 B&B’s

By Berend on 24 februari 2017 in Blog NL
0
1

Genieten van het prachtige achterland en de mooie kust van de Oost-Algarve? Samen met onze collega’s van B&B Villa Laguna in Fuseta, bieden we je een afwisselende 8-daagse Wandelweek Oost-Algarve aan.

Je verblijft zowel in onze B&B Casal da Eira in São Brás de Alportel als in B&B Villa Laguna in Fuseta én maakt zes prachtige wandelingen in het heuvelachtige binnenland en in het kustgebied van de Oost Algarve.

De wandelweek Oost-Algarve bestaat uit:

3 of 4 nachten verblijf in B&B Casal da Eira in een 2-persoonskamer met de volgende wandelingen in het achterland van de Algarve:

•         Je wordt met de auto weggebracht naar Parises, een piepklein dorpje met café. Hier begint de goed bewegwijzerde wandeling. Je loopt door een vrijwel verlaten heuvelachtig gebied, met prachtige kurk- en eucalyptus bomen en fantastische bloemen in de lente. Mooie vergezichten! De geur van rozemarijn, lavendel en tijm komt je tegemoet op je weg naar São Brás de Alportel. Je doorkruist diverse stroompjes, soms met stepstones, soms moeten de schoenen uit. Hoe vroeger in het seizoen, hoe meer water. Tussen mei en oktober staan de meeste riviertjes droog. In totaal 18,5 km, een pittige wandeling. De wandeling kan op verzoek ook worden ingekort voor de minder geoefende wandelaar.

•         Met de auto naar Barranco do Velho, daar begint de makkelijke wandeling naar Salir. Je loopt van hoog- naar laaggebied, met prachtig uitzicht over de heuvels. Na de afdaling door dicht kurkeikenbos en met veel medronho struiken, kom je op meer agrarisch terrein met hier en daar een huis. Salir is een aardig verstild dorpje, met diverse cafés en restaurants en ook lokale kunstnijverheid. In totaal 15 km.

•         Je wordt met de auto weggebracht naar Querença, een prachtig wit bergdorpje, met een mooi kerkpleintje waar een paar cafés en restaurants aan liggen. Zeker de moeite waard even rond te kijken. Vanuit daar loop je naar de bewegwijzerde route en daal je langzaam af naar Loulé, een levendig stadje met een oude Moorse  markthal, mooie kerk en oude kasteelmuren. De wandeling is ongeveer 15 km lang.

3 of 4 nachten verblijf in B&B Villa Laguna in een 2-persoonskamer met de volgende wandelingen in het kustgebied van de Algarve:

•         Een bezoek (met de trein vanuit Fuseta) aan het authentieke vissersstadje Olhão en vervolgens met de kleine ferry door de Ria Formosa naar het eiland Armona. Wandel door het bijzondere dorpje waar de tijd stil lijkt te staan en wandel vervolgens via het bijna verlaten zandstrand in ca. 2 uur  terug naar Fuseta (met de watertaxi of de ferry). De kosten van de trein, ferry en of watertaxi zijn niet inbegrepen (totaal max. € 10,00 per persoon).

•         Een lange mooie wandeling door het achterland van Quelfes en Moncarapacho van ca. 18 kilometer. De wandeling is eventueel in te korten. Het vervoer naar het startpunt en vanaf het eindpunt is inbegrepen, evenals het gebruik van de GPS.

•         Een prachtige wandeling vanuit Villa Laguna van ca. 15 kilometer naar het mooie stadje Tavira. De wandeling gaat door het natuurgebied Ria Formosa en agrarisch gebied. Tavira is absoluut een bezoek waard. Vanuit Tavira neem je de trein weer terug naar Fuseta. De kosten van de trein zijn niet inbegrepen (ca. € 4,00 per persoon).

Bij het verblijf is inbegrepen:

  • Vervoer van en naar het vliegveld Faro;
  • 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer met ontbijt;
  • 6 wandelingen als boven omschreven;
  • 6 lunchpakketten tijdens de wandeldagen;
  • 4x vervoer naar de restaurants voor diner (dinerkosten exclusief) in São Brás de Alportel

De wandelweek Oost-Algarve kan naar wens worden ingevuld d.w.z:

  • Bij welke B&B wil je 3 nachten verblijven en bij welke 4 nachten;
  • Bij welke B&B wil je starten en waar wil je eindigen;
  • Wil je alle wandelingen doen of liever op de wisseldag van B&B’s, een vrije dag;
  • Uiteraard kun je optioneel altijd extra nachten reserveren bij één of beide B&B’s.

E.e.a. op basis van beschikbaarheid.

De prijs voor deze leuke wandelweek Oost-Algarve bedraagt € 425,00 per persoon bij een reservering en kamerbezetting door 2 personen. De prijs van het arrangement voor één persoon is op aanvraag.

Wij bieden je een fantastische wandelweek, te boeken in de maanden maart, april, mei en oktober.

Voor meer informatie en/of reserveringen over de wandelweek Oost-Algarve neem dan hier contact met ons op, of:

B&B Villa Laguna: tel 00351-926880166, info@villalaguna.nl, www.villalaguna.nl

B&B Casal da Eira: tel 00351-916283680, info@casaldaeira.nl, www.casaldaeira.nl. Hier vind je ook ons andere wandelreis, wandelen Algarve langs de Via Algarviana.


About the Author

BerendView all posts by Berend

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin