T: 00351-916283680

Ons leven in Portugal

By Els on 28 mei 2015 in Blog NL
0
0

Het lijkt alweer lang geleden, de beslissing om de stap te nemen en te gaan wonen en werken in Portugal. Zoveel nieuwe ervaringen en indrukken. Het leven staat echt totaal op zijn kop!

De eerste maanden waren we vooral druk met veel regelzaken: wat betekent het om inwoner te zijn van Portugal? Wat betekent het om ondernemer te zijn in Portugal? Maar ook de weg vinden in de zin van: waar moeten we zijn voor huishoudelijke zaken, waar vinden we goede (bouw) materialen, wat is een lekkere bakker (zeer belangrijk als B&B Algarve!) enz enz. Wat in Nederland de normaalste zaak van de wereld is, vraagt hier tijd en energie om uit te zoeken waar je moet zijn en hoe het werkt. De bureaucratie hier, vraagt geduld dat betekent dat 1 bezoekje meestal niet volstaat, maar diverse bureau’s (letterlijk!) geraadpleegd moeten worden.

Het opknappen van onze B&B Algarve en het onze smaak en sfeer meegeven was een andere klus. Een groot huis is fantastisch maar dat betekende o.a. wel >200 liter verf inslaan en verwerken. Gelukkig hadden we hulp van vrienden en familie en goede lokale vakmensen. Vervolgens shoppen voor nieuwe bedden, tuinmeubilair, keuken en inrichting, kunstwerken (zoals schilderijen) en een aantal praktische zaken. Veel plezier beleven we aan de veiling die hier maandelijks is en we vaak leuke zaken voor onze B&B Algarve op de kop weten te tikken (Marokkaanse lampkandelaars, kinderstoeltje etc). We zijn zelf zeer tevreden met het uiteindelijke bereikte resultaat van al onze inspanningen: meer comfort voor onze gasten en meer sfeer in onze B&B Algarve! En uiteraard blijft dit een continue bezigheid!

Het de weg proberen te vinden, betekent ook onderzoeken hoe we sociaal contacten kunnen maken en onze hobby’s kunnen uitoefenen. Els (theaterfreak) lijkt daarin te slagen: ze heeft nog nooit zoveel theaterproducties in een jaar gemaakt als hier. Bert heeft contact opgedaan in de wielren scene, en maakt wekelijks een mooie mountainbike ronde door het achterland van de Algarve. Ondanks dit missen we onze vrienden vanuit Nederland. Een gezellige borrel, uitje of gezamenlijk diner met gelijkgestemden lukt hier nog niet echt. Misschien mede omdat we de Portugese taal nog niet machtig zijn.. We zijn nu dan ook op Portugese les gegaan. Maar gelukkig hebben we al veel bezoek gehad vanuit Nederland van vrienden en familie.

We genieten iedere dag van de prachtige omgeving en het fijne klimaat. Het blijft ons blij verrassen: de mooie stranden, de heuvels en natuur, daar krijgen we geen genoeg van. Leuk is dat we nu alle seizoenen hebben meegemaakt, de lente wanneer er overal bloemen zijn, de zomer met zijn droogte en fantastische zwoele avonden, de herfst en winter waarbij het groen onder je schoenen vandaan schiet.  Onze tuin vraagt een hoop van onze tijd. En dan niet alleen het onderhoud maar ook het verwerken van het fruit van de bomen (Els is inmiddels expert ‘jam maker’ met meer dan zo’n 50 potten).

En dan het meest belangrijkste: het runnen van onze B&B Algarve! Hoe leuk is het steeds nieuwe gasten te hebben met hun bijbehorende verhalen! Naast veel gasten uit Zuid-Europa, zien we sinds onze Nederlandse website live is, ook steeds meer Belgen, Duitsers en Nederlanders de weg vinden naar onze B&B Algarve.  Zijn we blij mee! Alhoewel het hard werken is om alles schoon te houden, gereed te hebben, pr en administratie te doen, voelt het niet zo. Het is voor ons een geweldige nieuwe ervaring: ondernemer en eigenaar zijn i.p.v. in loondienst. Zo fijn zelf je tijd en prioriteiten te kunnen bepalen en altijd vrolijke mensen om je heen te hebben!

We kijken uit naar de komende tijd waarbij we ook weer een aantal leuke nieuwe uitdagingen hebben. Volgende maand hebben we een grote Portugese vriendengroep die we accommodatie en verzorging bieden en later in het jaar 2 slechtziende/ blinde Nederlanders die we gaan begeleiden bij hun eerste verblijf in het buitenland in onze B&B Algarve.

Muito gostamos!

 

mei 2015

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin