T: 00351-916283680

Onze voorbereidingen op het seizoen 2014

By Els on 7 mei 2014 in Blog NL
1
1

Na al onze voorbereidingen aan het huis van de afgelopen maanden is ons leven als B&B houders nu echt begonnen.  Wat is er allemaal gebeurd afgelopen periode?

Allereerst hebben we ons eigen leefgedeelte en een aantal gastenkamers flink onderhanden genomen. Met hulp van familie en vrienden zijn alle binnenmuren geverfd. Een waar ‘huzaren’ stuk in 10 dagen tijd! Daarna is de keuken geplaatst door de lokale keukenwinkel. Ondanks alle aandacht van de baas (die kwam elke dag even langs) ging dit niet geheel van een leien dakje. Want na eerst de cv leiding geraakt te hebben, ging dezelfde middag ook een elektriciteitskabel eraan. Enfin, dezelfde avond gemaakt en muur opnieuw gestuct door snelle acties van de baas. Vertraging heeft het niet opgeleverd, maar je staat toch even raar te kijken!

Vervolgens bleek de net aangebrachte verf van de binnenmuur van een van de kamers er met dezelfde vaart als waarmee het erop was aangebracht, weer af te bladeren. Jawel, lekkage!!! Bleek een scheur in de muur van een oude aardbeving te zijn. Door de lokale aannemer is deze in een week hersteld. Direct maar even de hal en onze slaapkamer ook aangepakt, want ook daar bleek de regen door de muren en het dak door te slaan.  Muren gesloopt, overal stof: poetsen, poetsen, poetsen, en ook dat weer na ruim een week tip top in orde.

Ondertussen verbaasden we ons over het heerlijke weer en lieten we onze kop niet gek maken door af en toe een lekkere stranddag ertussen te pakken. Verder zijn we op zoek gegaan naar nieuwe bedden, beddengoed en tuinmeubilair. En we vinden dat we daarin goed geslaagd zijn. Foto’s op de website worden/zijn aangepast, dus oordeel zelf!

Na de voorkant van het huis zelf geschilderd te hebben, besloten we omwille van snelheid toch een professionele schilder in te huren om de totale buitenkant te schilderen. Gelijk ook maar  het parkeerterrein aangepakt met nieuwe stenen en plantenbakken.

Inmiddels heeft Bert goed werk verricht door onze Nederlandse auto in te voeren in Portugal. Binnen 3 weken hadden we Portugese kentekenplaten, waar diverse Portugal forums vermelden dat dit proces wel een half jaar tijd vraagt en vreselijk omslachtig is. Hoe Bert het voor elkaar heeft gekregen met zijn 3 woorden Portugees maar natuurlijk wel heel charmante voorkomen (!), blijft voor mij een klein raadsel…

In april begon de stroom met gasten weer toe te nemen en rondom Pasen zaten we aardig vol. Zo leuk om te merken dat gasten onze B&B sfeervol, mooi en comfortabel vinden! We vinden het beiden erg leuk om onze gasten te ontvangen en verrast te worden door hun verhalen en reiservaringen. Afgelopen nacht hadden we een grote groep te gast die met de motor de Algarve aan het verkennen zijn. Een fotootje van de off the roadmotoren op ons terrein is bijgevoegd. Heerlijk up and running te zijn! We kijken uit naar de komende maanden wat we aan nieuwe ervaringen gaan opdoen… Wordt vervolgd.

maart 2014

About the Author

ElsView all posts by Els

1 Comment

  1. Maarten 29 mei 2014 Reply

    Hey Bert, Els, leuk om te lezen. Met verbouwingen zit altijd wel wat tegen, maar daarna voelt het des te beter dat je het gedaan hebt. We gaan het met eigen ogen zien in september. Tot dan en een goede start van het seizoen gewenst!

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin