T: 00351-916283680

Portugese bezienswaardigheid: de auto’s in de Algarve!

By Els on 28 april 2017 in Blog NL
0
1

Herken je deze nog? Al vanaf onze eerste vakantie in Portugal vielen we van de ene verbazing in de andere. Rijden deze auto’s in de Algarve echt nog rond? Daar reden we tijdens onze jeugd met onze ouders in rond. En Bert kon zijn lol niet op: herkende een aantal van zijn eigen auto’s die hij in de jaren 70 en 80 kocht! Ford Taunus, Opel c-Kadett, Renaultje 4, Opel Ascona, Peugeots 404, Citroen DX, 2CV en niet te vergeten de Landrover Defenders! Eigenlijk teveel om op te noemen….Bovenstaand exemplaar troffen we aan in het centrum van ons stadje, São Brás de Alportel.

En niet alleen voor de show hè, maar gewoon voor dagelijks gebruik rijden deze auto’s in de Algarve rond. Vaak nog helemaal gaaf, zonder roest. Niet altijd met de beste chauffeurs achter het stuur, niet gewend aan autorijden en om in wat drukker verkeer te rijden. Soms met een akelig lage snelheid schieten deze auto’s vanaf een zijstraat met een vaartje van 20km voor je op de weg. Of ze stuiven met 80km voorbij, gehuld in roetwolken op wegen waar je niet harder mag dan 50km.

Nostalgie! Mooi, maar natuurlijk wel slecht voor het milieu. Alhoewel een langere levensduur betekent minder auto’s per jaar naar de schroothoop. dus minder auto’s maken? Da’s toch ook niet verkeerd. Elektrische auto’s zie je hier eigenlijk niet. Sowieso zijn de wegen hier in de Algarve relatief rustig. Met uitzondering van Lissabon, hebben we eigenlijk de afgelopen 4 jaar nooit in de file gestaan! Kan je je dat voorstellen?

April 2017
Bert en Els

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin