T: 00351-916283680

Verliefd op de stranden van de Algarve

By Berend on 2 februari 2017 in Blog NL
0
2

Direct vanaf ons allereerste bezoek aan Portugal zijn we beiden verliefd geworden op de eindeloze stranden van de Algarve. Fantastisch wit zand, turquoise zee, golven en azuurblauwe luchten. Regelmatig tref je ons dan ook aan bij de kust. Keira, onze hond, kunnen we in de winter lekker meenemen. Die weet al bij ons strandbezoek, dat ze met de frisbee kan spelen. We hebben nog geen stap gezet op het strand of ze kijkt ons al aan van ‘waar blijft de frisbee?’ Keihard sprint ze er achteraan, vervolgens gaat ze een zeer diepe kuil graven op het strand voor de frisbee. Hoe moe ze ook is op den duur, de hele wandeling houdt ze de frisbee in haar bek. Soms gaat ze even uitrusten in de branding, en laat haar frisbee los. Oeps, menig frisbee op deze wijze al kwijtgeraakt aan de zee, want Keira durft nog steeds niet verder dan tot haar buik in zee. Zwemmend de frisbee ‘redden’ zal dan ook niet gebeuren.

Afgelopen weken vond je ons weer regelmatig aan de Algarve kust. Met bezoek van moeder en onze vriendin Josje hadden we een goede reden op pad te gaan en hen ook diverse prachtige stranden van de Algarve te laten zien.

Met het bootje naar Culatra, een eilandje voor de kust bij Olhão, was zeker één van de hoogtepunten. Na een wandeling door het dorpje en over een houten boardwalk kom je uit op een compleet verlaten wit strand. Uiteraard zo in de winter zijn er weinig mensen. In de zomer is dit eiland drukker bezocht en zijn er ook meer faciliteiten. Door het 5 km lange strand, waarbij je naar het andere eind van het eiland genaamd Farol (vuurtoren) kan lopen, verspreiden de toeristen zich en heb je geen last van mensenmassa’s.

Andere stranden in de Algarve die we vorige week hebben bezocht waren Ilha de Faro, Praia do Ancão, Praia Vale de Lobo en Quarteira. Praia Ilha de Faro is te bereiken via een smalle brug met de auto. Eén van onze favorieten stranden van de Algarve, mede omdat je daar een prachtige wandeling kan maken rondom het eiland. Heen over het strand naar de Oostpunt en terug over de boardwalk aan de Ria Formosa kant.

Alle bovengenoemde stranden van de Algarve zijn maximaal 25 minuten rijden van onze B&B Algarve. Je hebt nog veel meer keus aan stranden niet ver gelegen van onze Casal da Eira, lees daarover meer op onze site onder kopje activiteiten Algarve.

Vanmiddag maar weer even een loopje met Keira langs het strand….

Bert en Els

februari 2017

 

About the Author

BerendView all posts by Berend

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin