T: 00351-916283680

‘Vreemde’ gasten en ayurveda

By Els on 9 juni 2014 in Blog NL
0
0

Voor ons gevoel is eigenlijk de zomer al begonnen. Met temperaturen van boven de 30 graden, veel zonneschijn en avondeten op het terras is het naar onze Hollandse maatstaven toch echt nu al zover. De broccoli, bietjes en sla in onze groentetuin zijn al ‘gerooid’ en verdwenen in enige culinaire hoogstandjes. Inmiddels plukken we de eerste vruchten van onze nieuw aangeplante bramen- en frambozen struiken. Helaas heeft het ongedierte het ook ontdekt hoe lekker ze zijn. Enfin naar Portugeze begrippen gunnen we de insecten de helft van onze oogst en is de andere helft voor ons.

Op ons landje voor het huis hebben we  2 ‘vreemde’ gasten te logeren: Princessa en Tabasco (zie foto). Aangezien we overvallen werden door de hitte en de daarbij behorende droogte, kan het hooi en restafval van het landje niet meer verbrand worden. Onze naastgelegen buren en tevens manege waren bereid Princessa en Tabasco uit te lenen om hun buiken te vullen met al dit lekkers. Princessa is een Portugese pony, afkomstig van een ras die in het Noorden van het land in het wild leven. Tabasco is een shetlander, die heel aanhankelijk is, je achtervolgt en voortdurend probeert te ontsnappen om ons grasveld kaal te eten. Inmiddels zijn onze katten aan dit nieuwe gezelschap gewend geraakt. Net als wij.  We hopen ze nog lang op ons landje te gast te hebben.

In mei hadden we de eerste gasten die van onze Ayurvedische special ‘Welness en detox programma’ gebruik hebben gemaakt (zie site onder kopje ‘Specials’). Naast de intensieve begeleiding en massages van Vee Ruede, waren wij verantwoordelijk voor de overnachtingen en de Ayurvedische maaltijden. Het was best spannend hoe de samenwerking tussen Vee en ons, als ook de werkdruk (het koken naast de andere standaard B&B zaken) zouden uitpakken. Wij kijken tevreden terug en gelukkig waren ook onze gasten zeer positief over de aanpak en verzorging (zie ook hun terugkoppeling in ons gasten boek).

Wat ons onderscheid ten opzichte van andere aanbieders van detox programma’s is de intensieve persoonlijke aanpak met  elke dag een massage, veel aandacht voor de voedingsleer en tips naar de toekomst toe alsmede de locatie en absolute rust.

Momenteel hebben we familie over de vloer, een welkome afwisseling met lekker bijkletsen en veel gezelligheid.

Oh ja, bijna vergeten, Bert heeft zijn eerste Portugese medaille in zijn bezit voor de 10 km run in São Brás de Alportel. Op naar vele meer!

mei 2014

 

 

 

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin