T: 00351-916283680

Wandelen in de Algarve met buitenaardse wezens

By Els on 23 februari 2015 in Blog NL
0
0

Afgelopen zondag hebben we de wandelschoenen aangetrokken voor een mooie wandeling in de Serra de Caldeirao van de Algarve. Dit keer ging de reis naar de Rocha de Pena. Normaal een auto tochtje van zo’n 35 minuten om er te komen. Wij gingen echter dit keer off road, dwars door de heuvels met afdalingen van wel 20% en een oversteek door een beek, en reden toen het gebied in dat de Barrocal heet. Het is een vlakte dat gekenmerkt wordt door een combinatie van kalksteen (wit) en leem (rood) in de grond.

Als je komt aanrijden zie je al van verre de Rocha de Pena, of te wel de berg van het Verdriet. Een grijze monoliet, waar allerlei wilde verhalen over de ronde doen. Na de auto geparkeerd te hebben bij de bar, begin je aan de klim naar boven. De ongeveer 2 uur durende wandeling, is in deze tijd van het jaar helemaal prachtig door alle wilde bloemen, als orchideeën, wilde narcissen en bloeiende rozemarijn. De rots is ongeveer 475m hoog, en je kan je voorstellen dat het uitzicht op de omgeving fantastisch is. Je kan zelfs de zee zien.

Na ongeveer een drie kwartier wandelen over de bergkam, kom je, vlak voordat je weer gaat afdalen, bij een muur van grijs, witte stenen, honderden meters lang. Hierover gaan verschillende verhalen, zoals dat deze stenen gebruikt zouden zijn als een verdedigingslinie of dat buitenaardse wezens deze stenen als landingsplaats voor hun ruimtevaartuigen zouden gebruiken! Bizar om te zien, dat in ieder geval wel.

Op het einde van deze wandeling in de Algarve doorkruis je het dorpje Penina, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Weer met de auto op weg naar onze B&B Algarve, reden we door Pena, langs Nave do Barão en Querenca (ook een bezoekje waard en heeft goede restaurants!) naar São Bras de Alportel. Prachtige uitzichten daarbij op ‘zeeën van roze amandelbloesem’. Een mooie dag en wandeling, ook voor degenen die niet regelmatig wandelen!

Kijk ook eens op https://casaldaeira.nl/specials/wandelen-in-de-algarve voor onze reis wandelen in de Algarve ‘zonder zorgen’.

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin