T: 00351-916283680

Wandelen vanuit onze B&B Algarve: Casal da Eira

By Els on 13 november 2014 in Blog NL
0
0

Nu in de Algarve de zomer echt ten einde is, en de hectiek en drukte afneemt, eindelijk weer de tijd voor een blog! Alhoewel jullie op de Facebookpagina van Casal da Eira veel van onze B&B zomerse belevenissen hebben kunnen meemaken, even wat meer tekst. Als B&B Algarve hebben we een fijne zomer gehad: vele leuke gasten die we hebben mogen verwelkomen en in de watten hebben gelegd. Vele Spanjaarden, Portugezen en Fransen, meer Nederlanders en Belgen dan voorheen en zelfs gasten uit Taiwan, Zuid Afrika en Israël! Ons gerestylde studio-appartement was erg in trek door gasten die 1 of 2 weken bij ons verbleven. Augustus sloten we af met een bruiloft: 100 gasten die we ontvingen in onze B&B  met catering, band en DJ! Wij kijken tevreden terug op de afgelopen maanden en zijn erg blij met de positieve reviews die we ontvangen op Tripadvisor, Zoover, ons eigen gastenboek of via Booking.com.

Nu al deze zomergasten weer huiswaarts zijn gekeerd, hebben wijzelf weer meer de tijd om de omgeving en alle bezienswaardigheden verder te ontdekken. Keira, onze hond, stimuleert ons om vooral veel wandelingen te maken! Vanuit onze B&B Algarve, midden in de prachtige Serra maar toch vlak bij zee, kunnen we volop wandelingen maken. Naast de wandelingen naar bijvoorbeeld Alportel of São Romão, die we vanuit onze B&B voordeur maken, hebben we ook vele mogelijkheden in de directe nabijheid van onze B&B. Afgelopen week zijn we met de auto naar Parizes gereden, een gehuchtje zo’n 15 kilometer verderop in de Serra, en hebben we daar een prachtige rondwandeling van 14 km lengte gemaakt. Je loopt op zand- en rotspaden, heuvel op en af. Totaal 418 hoogtemeters overwonnen! Prachtige vergezichten over de Serra do Calderão. Veel kurkeiken en steeneiken onderweg. Verder de medronhas gespot, de rode vruchten hangen nu volop aan de struiken (tenminste voor zover ze al niet geplukt zijn door de boeren om sterke drank van te maken: de medronho)!  Keira heeft de afstand van de wandeling nog wat vergroot door zo af en toe een detour van de route te nemen. Genieten zo’n wandeling met de najaarszon en vette wolkenpartijen. Verder wandelen we iedere week wel een keer met de hond op het strand. Leuk nu de zee door het herfstweer wat woester is en er vele board- en kite surfers aan zee te vinden zijn!

Van onze huidige gasten, vaak  wandelaars en fietsers (wielrennen, moutainbike of e bike), horen we dat zij het een genot vinden om nu in de Algarve te zijn: prettige temperaturen, zon, stilte en rust en een prachtige natuur die weer in kleur opfleurt door de regen die af en toe valt. Wij kunnen dat alleen maar beamen.. Alhoewel de Algarve vaak door de toeristen als zomerbestemming wordt gekozen, zien we nu zo in de november ook de overwinteraars weer binnendruppelen. Ook in onze B&B Algarve, die uitermate geschikt is vanwege zijn grote gastenwoonkamer en -keuken voor een langduriger verblijf.  Voor degenen die overwegen de kerstvakantie in de Algarve-Portugal door te brengen, wacht niet te lang om bij onze B&B Algarve Casal da Eira te boeken, we hebben slechts nog een enkele kamer beschikbaar.

 

oktober 2014

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin