T: 00351-916283680

Wielrennen in de Algarve: feestje!

By Els on 10 februari 2015 in Blog NL
0
0

Bij onze woonplaats keuze in de Algarve, heeft voor ons de doorslag gegeven de fantastische centrale ligging van São Brás de Alportel. Zee en diverse stranden op 30 minuten rijafstand én midden in de heuvels om te kunnen wielrennen in de Algarve.

Voor Bert een waar genot om hier in de Serra’s (gebergten), zijn hobby van wielrennen en mountainbiken te kunnen beoefenen. Bij elke tocht is er de uitdaging van de klim, maar vooral ook van de afdaling met vergezichten (het mooiste volgens hem).

Elke zaterdag pakt hij de mountainbike om met een vast ploegje, tochten van zo’n 50-70 km in de omgeving te maken. Afgelopen zaterdag ging de tocht van São Brás de Alportel naar Santa Catarina Fonte de Bispo, om vanuit daar via een wirwar aan rotspaden de steile heuvels te overwinnen ten noorden van Santa Catarina. Hier vind je een meer open en ruig landschap, terwijl ten zuiden de omgeving een meer landelijke uitstraling heeft met olijfbomen en akkertjes. Extra genieten nu, omdat de velden vol bloeiende amandelbomen, margrieten en gele klaver staan. De vele paden, met stijgingspercentages van rond de 20%, leiden uiteindelijk naar de koffiestop in Santa Estevão. Moe maar voldaan na de inspannende afdalingen via keienpaden, het doorkruisen van droge rivierbeddingen en uitzichten naar zee, gaan de laatste kilometers via asfalt naar huis. De tochten van Bert zijn te volgen op Strava. De gereden route vind je op: https://www.strava.com/activities/251650081.

Een aanrader is ook de volgende route over de weg. Een aantal van onze gasten hebben zich er  inmiddels op stukgebeten. Het is een  prachtige wielrenroute van ruim 120 kilometer. Via Alportel naar Baranco de Velha, een behoorlijke maar geleidelijke klim naar 500 meter hoogte. Daarna gaat de route dwars door de Serra op en af naar Cachopo. En dan de beloning: een lange afdaling naar Tavira met zo nu en dan een magnifiek uitzicht op zee. Tijdens deze tocht kom je door een diversiteit aan landschappen, eerst overheersen de kurkeiken en eucalyptussen, dan verandert het in een meer desolaat landschap met rotsen en dennenbomen. Fijn is dat je tijdens deze tocht over asfalt, weinig tot geen verkeer tegenkomt. Vanuit Tavira gaat de weg verder langs sinaasappelbomen en meer bebouwd gebied. Het slot van de route is een aangename klimmende weg naar Moncarapacho en vervolgens naar huis. Totaal aantal hoogtemeters 1.694.

Voor de geoefende wielrenners en mountainbikers, keus te over aan routes. Nee, de Algarve is zo gek nog niet, en biedt meer dan alleen zon, strand en zee!

Zin gekregen? Kijk dan eens naar ons wielrenarrangement. Voor de individuele fietser of voor groepen.

 

Februari 2015

 

About the Author

ElsView all posts by Els

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright 2020 Casal Da Eira | Admin